Εκπαιδευτικά Νέα

Φυσική Κατεύθυνσης 2013- Απαντήσεις - Θέματα - Σχόλια


 

Τα σημερινά θέματα χαρακτηρίζονται ως απαιτητικά για καλά προετοιμασμένους μαθητές.
Τα τελευταία έτη παρατηρείται μια προτίμηση σε θέματα - «ειδικές περιπτώσεις» οδηγώντας έτσι τη διδασκαλία του μαθήματος σε όλο και υψηλότερο επίπεδο.

Γενικότερα, μαθητές που στοχεύουν σε υψηλές επιδόσεις στο μάθημα της φυσικής, θα πρέπει να φροντίζουν να αποκτούν ολοκληρωμένες γνώσεις πάνω στην διδακτέα ύλη όλων των τάξεων του λυκείου, καθώς όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα σημερινά θέματα (αλλά και τα θέματα των τελευταίων ετών) για την επίλυση των ασκήσεων απαιτούνται γνώσεις Α λυκείου… ακόμα και γυμνασίου (πυκνότητα).

Ηλίας Χ. Μιχαηλίδης

M.Sc. Φυσικός ΑΠΘ


Σχόλιο Ένωσης Ελλήνων Φυσικών για τα σημερινά θέματα

Αθήνα,22/05/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Επιτροπή επίλυσης των θεμάτων, των Πανελλαδικών Εξετάσεων στο μάθημα της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, έχει να παρατηρήσει τα παρακάτω: 1. Τα θέματα κάλυπταν σχεδόν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης, ήταν απαιτητικά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη διαβάθμιση. 2. Η πλειοψηφία των ερωτημάτων απαιτούσε αυξημένη μαθηματική επεξεργασία σε βάρος της αξιολόγησης των εννοιών της Φυσικής και του συνολικού χρόνου εξέτασης. 3. Τρεις ερωτήσεις (Β2, Δ2, Δ3) ήταν έξω από το πνεύμα  διδασκαλίας, το πνεύμα του σχολικού βιβλίου και της αξιολόγησης της Φυσικής. 4. Προεκλήθη σύγχυση στην έναρξη επεξεργασίας των θεμάτων από τους εξεταζόμενους, εξαιτίας διευκρίνησης που δόθηκε για το θέμα Β2 από την επιτροπή, η οποία θα μπορούσε να μην είχε δοθεί, πράγμα που επιβάρυνε την συνολική απόδοση των υποψηφίων.

Ε.Ε.Φ.

www.eef.gr

Συννημένα Αρχεία

Λέξεις Κλειδιά : λύσεις,θέματα,2013,φυσική
Μοιραστείτε το

 
Η σελίδα φορτώθηκε σε 0.50288 δευτερόλεπτα